Annons
Nyheter

19-åring anhållen efter skjutning i Västerås

Brott • Publicerad 6 mars 2023
Flera skott avlossades sent på lördagskvällen mot ett lägenhetshus i Västerås. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: Ricardo Arduengo/AP/TT

En 19-årig man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott efter en skottlossning mot ett flerfamiljshus i Västerås på lördagen, meddelar Åklagarmyndigheten.

"Utredningen är inne i ett intensivt skede där vi håller förhör med inblandade och ytterligare förhör ska hållas. Nu fortsätter förundersökningen med sedvanliga utredningsåtgärder", säger åklagare Ann-Sofie Trossing, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Annons

Det var strax efter klockan 23.30 på lördagen som polisen larmades om en skottlossning i stadsdelen Skallberget i Västerås. Väl på plats kunde man konstatera att ett flertal skott avlossats mot porten på ett lägenhetshus.

Enligt VLT greps den misstänkte mannen i Västerås på söndagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons