Annons
Nyheter

En anhållen för mord i Kungsträdgården

Brott • Publicerad 2 juli 2020
Polisen arbetade innanför avspärrningarna sedan flera personer knivhuggits i Kungsträdgården och på Västra Trädgårdsgatan i Stockholm.
Polisen arbetade innanför avspärrningarna sedan flera personer knivhuggits i Kungsträdgården och på Västra Trädgårdsgatan i Stockholm.Foto: Maja Suslin / TT
En man har anhållits misstänkt för mord och mordförsök efter ett bråk i Kungsträdgården i Stockholm på onsdagskvällen.
En man har anhållits misstänkt för mord och mordförsök efter ett bråk i Kungsträdgården i Stockholm på onsdagskvällen.Foto: Maja Suslin / TT

En man har anhållits misstänkt för mord och mordförsök efter ett bråk i Kungsträdgården i Stockholm på onsdagskvällen där en person dog och två personer skadades. Skadorna tros ha åsamkats av en kniv.

Även den person som nu är anhållen ska ha skadats i samband med händelsen.

Annons

Polisen larmades till Kungsträdgården klockan 19.59 på onsdagen och var på plats med flera patruller.

– Det har varit ett slagsmål där en gärningsman har skadat minst tre personer och troligtvis i vart och ett av de här ärendena använt sig av en kniv. Därefter har gärningsmannen försökt undandra sig från platsen och har då förföljts av minst två av de skadade personerna, sade polisens presstalesperson Ola Österling till TT.

Vittnen sade till TT:s reporter på plats att bråket uppstod bland en större grupp ungdomar, cirka tio stycken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons