Annons
Nyheter

Elon Musk startar alternativ till Chat GPT

Ekonomi • Publicerad 12 juli 2023
Elon Musk har startat XAI som ett alternativ till ChatGPT.
Elon Musk har startat XAI som ett alternativ till ChatGPT.Foto: Michel Euler

Elon Musk vill utmana Chat GPT och startar alternativsajten och företaget XAI med målet att "förstå universums sanna natur", skriver Bloomberg.

Teslas grundare Elon Musk var med och startade forskningsbolaget Open AI som utvecklade chatroboten Chat GPT. Men Musk lämnade företaget 2018 och har sedan dess kritiserat dess vinstdrivande verksamhet och styrningen av företaget. Han har även uttryckt oro över AI-teknikens utveckling.

Annons

Elon Musk har under flera månaders tid hintat om att han vill skapa ett alternativ till Chat GPT och under onsdagen lanserades sajten XAI. Det kortfattade målet med satsningen anges vara att "förstå universums sanna natur", och en frågestund via Twitter om företaget är utannonserad till fredag 14 juli.

XAI beskrivs på hemsidan som ett företag fristående från Musks bolag X Corp, men ska ha ett nära samarbete med Twitter, Tesla och andra företag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons