Annons
Nyheter

Elfenbenskustens premiärminister död

Elfenbenskusten • Publicerad 8 juli 2020
Ivorianske premiärministern och presidentkandidaten Amadou Gon Coulibaly har gått bort. Arkivbild.
Ivorianske premiärministern och presidentkandidaten Amadou Gon Coulibaly har gått bort. Arkivbild.Foto: Ludovic Marin/AFP/TT

Amadou Gon Coulibaly, Elfenbenskustens premiärminister och regeringspartiets RHDP:s kandidat i presidentvalet i oktober, har avlidit vid 61 års ålder.

Premiärministern insjuknade under ett regeringssammanträde på onsdagen och fördes till sjukhus där han sedermera avled, uppger presidenten Alassane Ouattara.

Annons

"Jag hyllar minnet av en statsman, en man med stor lojalitet, hängivenhet och kärlek til sitt hemland", säger Outtara i ett uttalande.

Gon Coulibaly återvände till Senegal den 2 juli efter två månaders vistelse i Frankrike där han genomgått en hjärt- och kärlundersökning. Premiärministern hade tidigare genomgått en hjärtoperation 2012.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons