Annons
Nyheter

Ebba von Sydow har svininfluensa

Ebba von Sydow har drabbats av svininfluensa. Den höggravida programledaren får nu behandling mot sjukdomen.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2011
Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Ebba von Sydow har drabbats av svininfluensa. På fredagen skrev SVT–profilen, som är i sjunde månaden, på sin blogg att hon varit hos läkare för att snabbtesta sig för svininfluensa eftersom hon mått dåligt de senaste dagarna. "Japp, positivt för svininfluensa. Jippie. Tack och lov hade jag redan kommit igång med behandlingskur så jag ska inte ha smittat någon på jobbet. Dubbelkollade detta, eftersom det var det jag var mest orolig för", skriver hon.

Mår "inget vidare"

Annons

I ett sms till TT Spektra skriver hon att hon nu behandlas med läkemedlet Tamiflu och mår bättre, men "inget vidare". Hade hon vetat att hon hade svininfluensa hade hon inte åkt till Umeå för inspelning på torsdagen, skriver hon.

– Jag visste inte att det var svininfluensa när vi spelade in lördagens program i går, fick provsvar precis efter sändning. Nu ska jag vila så jag är i bra form inför nästa veckas "Gokväll lördag".

29–åriga Ebba von Sydow har varit programledare för "Gokväll" sedan i januari. (TT Spektra)

Bildtext: Ebba von Sydow.

Foto: Marc Femenia/Scanpix

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons