Annons
Nyheter

Dystra jobbsiffror tyngde Wall Street

Kurserna vände ner på New York-börserna på torsdagen, Dystra jobbsiffror tyngde och kunde inte kompenseras av positiva rapporter från bland andra Facebook.
Börs • Publicerad 30 april 2020
Facebook tillhörde vinnarna på Wall Street. Arkivbild.
Facebook tillhörde vinnarna på Wall Street. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

I förra veckan sökte över 3,8 miljoner amerikaner arbetslöshetsunderstöd och arbetslösheten steg från 10,9 till 12,4 procent.

Facebook steg med 5,2 procent efter att ha rapporterat bättre än väntat föregående kvartal. Teknikföretag som Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Googles moderbolag Alphabet, den så kallade FAANG-gruppen, har påverkats mindre av coronapandemin än många andra branscher och kurserna har stigit mellan 12 och 25 procent i april.

Annons

Hamburgerkedjan McDonald's föll 1,0 procent sedan stängda restauranger världen över fått intäkterna att rasa.

Spotify tappade en del av gårdagens uppgång. I går rusade aktien runt 12 procent på sin rapport, men backade i dag med 3,9 procent.

Dow Jones industriindex gick ner 1,2 procent, S&P 500 tappade 0,9 procent medan Nasdaqs kompositindex stängde på minus 0.3 procent.

April slutade ändå på plus, sedan enorma stödpaket och hopp om slut på nedstängning fått aktierna att lyfta. De tre ledande indexen gick upp mellan 11 och 15 procent, från de låga nivåerna i mars.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons