Annons
Nyheter

Dubbelt upp för Storskogen

Ekonomi • Publicerad 18 november 2021

Förvärvsbolaget Storskogen, som börsnoterades i oktober, redovisar en vinst före skatt på 396 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det är en dryg fördubbling jämfört med ett år tidigare, då vinsten före skatt låg på 183 miljoner kronor.

Nettoomsättningen lyfte samtidigt med 118 procent till 4,7 miljarder kronor.

Annons

Hittills i år har Storskogen genomfört 59 förvärv – vilket fått antalet anställda att fördubblas till 7 014 från 3 457 ett år tidigare. Och enligt vd Daniel Kaplan är kassan stark inför mer framstötar och det finns även planer på att ta in mer pengar.

"Storskogen överväger att emittera ett nytt obligationslån i slutet av november, på ett belopp runt 2 000 miljoner kronor", skriver bolaget i en delårsrapport.

"Vi har lyckats väl med att hantera utbuds- och fraktstörningar genom att systematiskt bygga lager för att säkra kommande månaders leveranser, något som har påverkat kassaflödet kortsiktigt men innebär nöjdare kunder framåt", tillägger Kaplan i en kommentar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons