Annons
Nyheter

Drottningens bin har fått dödsbudet

Storbritannien • Publicerad 11 september 2022
Drottningens biskötare har informerat kuporna om att drottningen är död och att kung Charles III tagit över. Arkivbild.
Drottningens biskötare har informerat kuporna om att drottningen är död och att kung Charles III tagit över. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Den framlidna brittiska drottningens biskötare John Chapple har informerat kungahusets bin att deras tidigare chef drottning Elizabeth II har gått bort och att kung Charles är deras chef nu, rapporterar tidningen Daily Mail.

Informationen gavs till kuporna, som finns vid Buckingham Palace och Clarence House, enligt en minst hundraårig tradition som grundar sig på föreställningar om bins vilja att producera honung för någon annan än sin nuvarande chef.

Annons

– Man knackar på varje bikupa och säger: Er ägarinna är död, men fly inte. Er nya ägare kommer att vara god mot er, berättar John Chapple, som varit drottningens biskötare i 15 år.

De totalt sju bikuporna har också smyckats i sorgedräkt med anledning av drottning Elizabeths bortgång.

– Det är tradition när någon dör att man går till bikuporna, ber en bön och sätter på ett sorgeband. Jag har smyckat kuporna med ett svart band med en rosett, säger John Chapple, till tidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons