Annons
Nyheter

Fastställd dom för förskingring från skola

Brott • Publicerad 13 december 2022
Römosseskolan i Angered. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

I stället för att gå till den svenska skolverksamheten försvann drygt tolv miljoner kronor av skolpengen till bland annat Somalia.

Nu fastställer hovrätten domen mot Römosseskolans tidigare rektor Abdirizak Waberi, som dömts till fyra och ett halvt års fängelse för grov förskingring och grova bokföringsbrott.

Annons

Waberi, tidigare moderat riksdagsman, har hela tiden nekat till brott och överklagade tingsrättens dom i sin helhet. Hovrätten för västra Sverige går dock på tingsrättens linje.

Parallellt med de misstänkta ekobrotten har en rättsprocess pågått om själva Römosseskolan, som drivs av föreningen Framstegsskolan och har tre skolor i nordöstra Göteborg.

I fredags beslutade Högsta förvaltningsdomstolen att inte ta upp fallet. Det innebär att skolorna – vilket kammarrätten beslutade i höstas – måste stängas efter höstterminen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons