Annons
Nyheter

Dödstalet stiger i Christchurch

Dödstalet efter tisdagens förödande jordskalv har stigit till 113 personer. Ännu saknas 228.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2011
Hittills har 113 personer dött i jordbävningen som drabbade Christchurch i tisdags. Ännu saknas 228 personer.
Hittills har 113 personer dött i jordbävningen som drabbade Christchurch i tisdags. Ännu saknas 228 personer.Foto: Mark Mitchell

De 700 räddningsarbetare som går igenom rasmassorna i centrala Christchurch har inte hittat några nya livstecken sedan i onsdags och arbetet med att gräva fram lik tar ut sin rätt på de utmattade arbetarna. Många av kropparna ligger på otillgängliga platser där rasrisk, glassplitter och bråte gör det svårt att ta sig fram.

Ett antal australiska läkare befann sig i Christchurch på konferens när skalvet inträffade. Stuart Philip, en urolog, berättade för australiska ABC hur gruppen tvingats genomföra amputationer under efterskalven, visserligen med bedövningsmedel, men med mycket enkla verktyg till sin hjälp, såsom fickknivar och bågfil.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons