Annons
Nyheter

Dödligt knivdåd och machetebråk – boende stängs

Ett boende för hemlösa utanför Göteborg stängs av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) efter flera uppseendeväckande fall av våldsdåd och övergrepp, rapporterar .
Inrikes • Publicerad 8 december 2021
Ivo stänger ett boende för hemlösa i Göteborg efter flera våldsdåd och andra missförhållanden. Arkivbild.
Ivo stänger ett boende för hemlösa i Göteborg efter flera våldsdåd och andra missförhållanden. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Bland incidenterna märks bland annat ett knivdåd med dödlig utgång, en misshandel med machete och en boende som påträffats avliden under oklara omständigheter. Totalt handlar det om 52 avvikelserapporter mellan den 1 januari och den 15 oktober i år.

– Man blandar personer med olika grundproblem vilket leder till allvarliga missförhållanden. Man har endast haft en bemanning på fyra till sex personer på cirka 50 boende vilket inte är tillräckligt, säger Patrick Barringer, avdelningschef på Ivo, till GP.

Annons

Anna Holmqvist, tillförordnad direktör för socialförvaltningen Sydväst, säger till tidningen att hon inte tagit del av Ivo:s skriftliga beslut och att hon därför inte kan svara på hur situationen har kunnat uppstå.

Boendet kommer att stänga den 7 januari och kommunen är ansvarigt för att hitta nya platser åt de drygt 50 personer som bor där nu.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons