Annons
Nyheter

Nio döda efter masskjutning i köpcenter i Texas

Nio personer är döda efter att en ensam gärningsman öppnat eld och skjutit urskillningslöst i ett köpcentrum norr om Dallas i Texas, USA. Flera personer vårdas för skador.
USA • Publicerad 7 maj 2023
Poliser utanför köpcentrumet i Allen utanför Dallas där en ensam gärningsman sköt flera personer till döds på lördagseftermiddagen, lokal tid.Foto: LM Otero/AP/TT
Hundratals personer evakuerades från köpcentret i Allen utanför Dallas där en ensam gärningsman sköt flera personer till döds.Foto: WFAA/AP/TT

Polisen fick larmet om skottlossningen i köpcentrumet i Allen på eftermiddagen, lokal tid.

En man ska ha kört upp till köpcentret i en silverfärgad bil och klivit ur och börja skjuta människor helt urskillningslöst.

Annons

Myndigheterna bekräftade efter flera timmar att nio personer skjutits till döds.

– Vi hittade sju döda personer på brottsplatsen. Vi körde nio personer till sjukhus. Av dem som vi körde till sjukhus har två avlidit, säger Allens räddningschefen Jonathan Boyd, enligt AFP.

"Neutraliserade hotet"

Myndigheterna har bekräftat att den misstänkte skytten är en av de nio döda och att personen ska ha agerat ensam.

En polis som var på plats i ett annat ärende hörde skottlossning klockan 15.36 på eftermiddagen, lokal tid.

“Polisen hittade skytten och neutraliserade hotet", skriver Allenpolisen på Facebook.

Fontayne Payton befann sig i en H&M-butik i köpcentret när skottlossningen utbröt.

– Det var så högt, det lät som att det var precis utanför, säger Fontayne Payton

"Såg ut som barn"

Människorna som befann sig i butiken försvann åt alla håll innan personalen lyckades samla dem och ta dem först till provrummen och sedan in i ett låst rum. När de senare fick klartecken att lämna butiken såg Payton krossade rutor och blodspår. Väl ute ur butiken såg han också kroppar på marken.

– Jag hoppas att det inte var barn, men det såg ut som barn, säger han och berättar att kropparna var övertäckta med vita handdukar.

Hittills i år har det skett mer än 195 masskjutningar i USA, definierat som skjutningar med fyra eller fler dödade eller skadade, enligt den oberoende organisationen Gun Violence Archive.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons