Annons
Nyheter

"Det här har vi förutsett"

Svenskarnas tv-vanor håller på att förändras och tittandet på den tablåbundna tv:n har sjunkit. Men det oroar inte SVT:s avgående vd Eva Hamilton.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2014
Foto: Markus Dahlberg / TT

– Det här har vi förutsett. Vi har inte vetat exakt när det skulle komma, men vi har vetat några år att det skulle komma, och vi har försökt att bädda för det genom en ganska stark satsning på framför allt play och nyheter online, säger hon i Ekots lördagsintervju.

Enligt siffror från analysföretaget MMS har intresset för SVT Play minskat kraftigt under årets fyra första månader jämfört med motsvarande period i fjol, men Hamilton säger att det kan diskuteras och det beror på hur man mäter.

– Det finns alternativa siffror. Lika många individer tittar på SVT Play i dag som för ett år sedan, säger Eva Hamilton.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons