Annons
Nyheter

DeSantis om Trump: "Självklart förlorade han"

USA • Publicerad 7 augusti 2023
Floridas guvernör Ron DeSantis. Arkivbild.
Floridas guvernör Ron DeSantis. Arkivbild.Foto: Charles Krupa/AP/TT

Republikanen och Floridaguvernören Ron DeSantis har för första gången avvisat den tidigare presidenten Donald Trumps påståenden om att han förlorade det senaste valet på grund av valfusk.

– Självklart förlorade han. Naturligtvis. Joe Biden är president, säger DeSantis.

Annons

Uttalandet skedde under en intervju med NBC efter att DeSantis i månader undvikit den allmänna tv-publiken till förmån för mestadels konservativa plattformar.

Tidigare har DeSantis oftast duckat för frågor om valets legitimitet. Att stärka Trumps falska påståenden har varit avgörande för dem som hoppas kunna stiga i partiledet, eftersom majoriteten av de republikanska väljarna felaktigt tror att Trump vann valet mot Joe Biden, enligt mätningar.

DeSantis kommentar är det tydligaste stöd han hittills visat för valets legitimitet. Han motsätter sig dock vad han ser som ett överdrivet beroende av poströstning 2020 – som Trump felaktigt hävdat öppnar för bedrägerier.

Med ett halvår kvar till de första primärvalen ligger DeSantis på en avlägsen andra plats efter Trump.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons