Annons
Nyheter

Demokrater nöjda med Bidens val av Harris

Närmare nio av tio amerikanska demokrater är nöjda med presidentaspiranten Joe Bidens val av Kamala Harris som sin vicepresidentkandidat.
USA • Publicerad 13 augusti 2020
Demokraternas presidentkandidat Joe Biden och hans vicepresidentkandidat Kamala Harris framträdde tillsammans på onsdagskvällen.
Demokraternas presidentkandidat Joe Biden och hans vicepresidentkandidat Kamala Harris framträdde tillsammans på onsdagskvällen.Foto: Carolyn Kaster

87 procent av demokraterna och 37 procent av republikanerna ser utnämningen av Kamala Harris som en viktig milstolpe för USA, visar en färsk opinionsundersökning. Hon är den första svarta kvinna som utsetts till vicepresidentkandidat i landet.

I de flesta stora demografiska grupperna har Kamala Harris ungefär lika mycket eller större stöd än Joe Biden. Bland kvinnorna uppger 60 procent att de har en positiv bild av Harris, medan 53 säger samma sak om Biden. Att få kvinnornas stöd är extra viktigt eftersom de röstar i större utsträckning än män.

Annons

Biden har sedan tidigare större stöd hos kvinnorna än Trump har, men stödet från svarta kvinnor har inte ökat de senaste månaderna.

Men Bidens ledning över sittande presidenten Donald Trump har bara ökat marginellt, med en procentenhet, efter att han presenterat Kamala Harris som sin vicepresidentkandidat. 46 procent uppger i undersökningen att de skulle rösta för Biden och Harris medan 38 procent uppger att de tänker rösta för Trump och hans vicepresident Mike Pence.

1 000 personer har svarat i Reuters/Ipsos opinionsundersökning som genomförts på nätet den 11 och 12 augusti. 389 republikaner och 419 demokrater deltog.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons