Annons
Nyheter

Delta ser oväntat starkt sug efter flygresor

Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines har fått oväntat mycket luft under vingarna.
Vinsten för årets andra kvartal lyfte till 2:68 dollar per aktie – nästan dubbelt upp mot i fjol och en bra bit över snittprognosen bland analytiker som låg på 2:41 dollar per aktie enligt Bloomberg.
Ekonomi • Publicerad 13 juli 2023
Delta Air Lines klår förväntningarna. Arkivbild
Delta Air Lines klår förväntningarna. ArkivbildFoto: Mark J. Terrill AP/TT

Delta höjer samtidigt sin prognos för helårsvinsten till 7 dollar per aktie efter att så sent som i slutet av juni ställt in siktet på upp till 6 dollar per aktie.

Snittprognosen inför prognoshöjningen låg på 6:22 dollar per aktie i vinst för 2023, enligt Bloomberg.

Annons

Enligt vd Ed Bastian är flygresor allra högsta prioritet för hushållen just nu.

– Det finns betydande tillväxt kvar att hämta framöver, säger han.

Förutom den ökade efterfrågan på flygresor lyfter resultatet på betydligt lägre kostnader för flygbränsle, som i årstakt föll med 24 procent jämfört med ett år tidigare för Delta under andra kvartalet.

Delta tillhör de elva största amerikanska flygbolagen som enligt en analys gjord av Deutsche Bank-analytikern Michael Linenberg tillsammans beräknas göra vinster på 7,9 miljarder dollar på en omsättning på cirka 58 miljarder dollar under andra kvartalet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons