Annons
Nyheter

Debatt om Sahlins handväska

En bild på S-ledaren Mona Sahlin, med en partiröd men lyxig Louis Vuitton-väska, har skapat en het debatt på webbsidor, i bloggar och twittervärlden.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2010
Mona Sahlins handväska har vållat stor debatt.
Mona Sahlins handväska har vållat stor debatt.Foto: Yvonne âsell / SvD / SCANPIX

I samband med partiledardebatten i onsdags publicerade Svenska Dagbladet ett gruppfoto av deltagarna där väskan, värd runt 6 000 kronor, en 50-årspresent, syns i förgrunden.

Två läger bildades – den ena som tycker att Sahlin har rätt att bära på vad hon vill, den andra som anser att det skadar partiet.

Annons

Mona Sahlins väska är ett hot mot socialdemokratin, skriver Göran Greider på Newsmill.

"För en socialdemokratisk partiordförande borde kampen mot social ojämlikhet vara det centrala. Så uppfattar de flesta väljare det. Hennes dyra handväska ger precis motsatt meddelande", skriver han.

Sahlin själv chattade på Aftonbladet, där det förekommer en läsaromröstning för och mot väskan, på fredagen. Hon fick bara en fråga om den; om hon tycker att debatten om väskan är tråkig.

Hon svarade:

– Det var en fin present, men jag ägnar all min tid åt att kämpa för jobb och mot klyftor, med eller utan handväska.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons