Annons
Nyheter

De utpekade nekar: "Orimligt påstående"

Två av de moderatpolitiker som anklagas för att ha deltagit i en sorts valfond, som betalat nya medlemmars avgift, förnekar båda detta.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2010

En av dem är riksdagsledamot.

"Nu förväntas jag förklara varför mitt röstetal är högre än genomsnittet i denna valkrets. Alla som ställer frågan vet att den är omöjlig att besvara. Det är skickligt planterat. Jag har ju "fel" röstetal. Att alla röster från 6:e kretsen skulle kunna tas bort utan att någon nämnvärd skillnad skulle ske på riksdagslistan verkar inte ha någon betydelse", skriver han på sin hemsida.

Annons

Den andre är landstingsledamot.

"Jag har inte fuskat! Det är verkligen ett orimligt påstående som Expressen sprider för under 2009 har jag inte värvat en enda medlem. Och det skäms jag för. Jag ska bättra mig med medlemsvärvningen 2010 – det lovar jag er!", skriver han på sin hemsida.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons