Annons
Nyheter

Danskt reseföretag köper konkursade Detur

Resor • Publicerad 4 januari 2023
Resebolaget Detur får nya ägare efter konkursen. Arkivbild.
Resebolaget Detur får nya ägare efter konkursen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Danska Aventura Rejser köper Deturs konkursbo. Affären underlättar inte för Deturs kunder som har ansökt om att få pengar tillbaka.

Paketresebolaget Detur gick i konkurs i oktober 2022 efter en period då resor ställts in med med kort varsel och företaget dröjt med att återbetala pengar till de drabbade.

Annons

Den danska tidningen BT citerar Adventura Rejsers vd Torbjörn K Simonsen som säger att han är medveten om att varumärket är skadat, men att företaget har betalat en stor summa till konkursboet.

– Från vår sida är ärendet över. Vi har köpt namnrättigheterna för Detur i Danmark, Norge, Sverige, Finland och så vidare. Det är ett avtal som gjorts med konkursboets förvaltare, säger Torben K Simonsen till tidningen.

SVT berättar att svenska myndigheten Kammarkollegiet har fått omkring 12 000 ansökningar om resegaranti. Det är dock osäkert om alla får tillbaka pengar för sina inställda resor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons