Annons
Nyheter

Dansk polis röjde festgata av virusskäl

Danmark • Publicerad 5 september 2020
En gul linje till hjälp för social distansering i danska Ålborg, där polisen nu haft problem med folksamlingar. Arkivbild.
En gul linje till hjälp för social distansering i danska Ålborg, där polisen nu haft problem med folksamlingar. Arkivbild.Foto: Henning Bagger/Ritzau/Scanpix/AP/TT

Danmark noterar 189 nya coronasmittade, det högsta antalet på ett dygn sedan april, enligt Statens Serum Institut.

– Det ökande smittalet kommer att stiga ytterligare om man inte vidtar åtgärder mot smittspridningen, säger professorn och överläkaren Lars Østergaard på universitetssjukhuset i Århus, Danmarks näst största stad.

Annons

Längre norrut på Jylland ligger Ålborg, där polisen var tvungen att gripa in på fredagskvällen på Jomfru Ane Gade där uteställena ligger tätt.

Polisen röjde gatan på festande människor och bötfällde en del som inte höll det pådyvlade avståndet till varandra. Men barer och klubbar fortsatte att hålla öppet.

I Holsterbro, också på Jylland, stängde polisen tre diskotek med hänvisning till reglerna för smittskydd. Ägarna riskerar böter och måste söka nya verksamhetstillstånd.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons