Annons
Nyheter

Daglig brittisk dödsräkning kan skrotas

Storbritannien • Publicerad 10 augusti 2020
En bild från en mässhall i Birmingham som gjordes i ordning i våras för att ta emot covidpatienter.
En bild från en mässhall i Birmingham som gjordes i ordning i våras för att ta emot covidpatienter.Foto: Jacob King/AP/TT

Storbritannien kan komma att skrota sin dagliga uppräkning av nya dödsfall till följd av covid-19, rapporterar tidningen The Telegraph.

Hälsominister Matt Hancock beställde en utredning sedan det framkommit uppgifter om att dödsräkningen kan vara överdriven, och pausade som följd av det i juli den dagliga uppräkningen.

Annons

Forskare hade då uppgett att landet klassat alla dödsfall där offret varit smittad av coronaviruset som covid-relaterade. Det gällde enligt forskarna även om offret "hade en hjärtattack eller blev påkörd av en buss tre månader senare".

Utredningen väntas lägga fram sitt resultat i veckan. En av rekommendationerna kan enligt tidningen bli att strunta i en daglig uppdatering, och i stället göra en veckovis, uppger en regeringskälla för The Telegraph.

Storbritannien är ett av de värst coronadrabbade länderna i världen. Antalet fall passerade på söndagen 310 000.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons