Annons
Nyheter

Börsen backade – men Clas Ohlson rusade

Stockholmsbörsen öppnade offensivt på onsdagen men uppgången kom av sig. Det breda OMXS-indexet stängde på minus 0,3 procent och de mest omsatta bolagen på OMXS30-listan backade 0,4 procent.
Börs • Publicerad 8 december 2021
Clas Ohlson, en vinnare på börsen. Arkivbild.
Clas Ohlson, en vinnare på börsen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Efter tisdagens kraftiga lyft visade Stockholmsbörsen inledningsvis fortsatt styrka i takt med att investerare blir mindre och mindre oroade för omikron-variantens eventuella ekonomiska påverkan.

På eftermiddagen kom besked från Pfizer om att läkemedelsbolaget med en tredje dos kan ha ett vaccin som skulle vara effektivt mot den nya coronavarianten.

Annons

Först steg börsen något på den nyheten, men föll sedan tillbaka, liksom övriga större Europabörser.

Stor vinnare var livekasinooperatören Evolution som fortsätter återhämtningen från att ha gått knackigt en tid, kursen gick upp 7,3 procent.

I motsatt riktning gick framför allt banksektorn med SEB som största förlorare, minus 2,5 procent. Dåligt gick även telekomjätten Ericsson, ner 2,2 procent.

Utanför OMXS30-listan rusade Clas Ohlson 12,8 procent efter att prylkedjan släppt sin kvartalsrapport som var starkare än väntat.

Säkerhetskoncernen Securitas meddelade på morgonen en amerikansk rekordaffär, aktien föll 1,3 procent.

De ledande europeiska börserna gick också ned. DAX- index i Frankfurt och CAC40-index i Paris tappade 0,8 procent. FTSE100-index i London backade marginella 0,02 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons