Annons
Nyheter

Chefer skolas i smittförebyggande arbete

Hälsa • Publicerad 9 december 2022
Att förebygga och förhindra smitta är en viktig del av verksamheterna, skriver Socialstyrelsen. Nu har myndigheten tagit fram en utbildning för chefer. Arkivbild.
Att förebygga och förhindra smitta är en viktig del av verksamheterna, skriver Socialstyrelsen. Nu har myndigheten tagit fram en utbildning för chefer. Arkivbild.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Samtidigt som en tydlig ökning kan ses av personer som vårdas på sjukhus med covid-19 lanserar Socialstyrelsen en ny utbildning för chefer – i att förebygga och förhindra smitta.

Att förebygga smitta är en viktig del av verksamheterna, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Annons

Målgruppen är chefer inom äldre- och funktionshindersomsorgen. Enligt Socialstyrelsen är det den som bedriver verksamheten som ansvarar för att se till att alla rutiner finns på plats och följs.

Utbildningen fokuserar på hur reglerna ser ut för smittförebyggande åtgärder, hygienrutiner och vad som är chefens ansvar.

Utbildningen är webbaserad, kostnadsfri och tar cirka 45 minuter, enligt Socialstyrelsen.

Utbildningen gäller all typ av smittförebyggande arbete.

Fakta: Du kan gå utbildningen

Utbildningen riktar sig till dig som är chef inom:

Särskilda boenden för äldre, inklusive korttidsboenden.

Bostad med särskild service för personer med funktionsnedsättning enligt Socialtjänstlagen.

Bostad med särskild service för barn eller ungdomar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Bostad med särskild service för vuxna enligt LSS.

Verksamheter som bedriver hemtjänst i ordinärt boende.

Källa: Socialstyrelsen

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons