Annons
Nyheter

Byggarbetare fick frakturer – arbetsgivare döms

Brott • Publicerad 8 december 2022
En byggnadsarbetare i Älmhult snubblade över en murad vägg och föll till en lägre nivå på byggnadsställningen. Arkivbild.
En byggnadsarbetare i Älmhult snubblade över en murad vägg och föll till en lägre nivå på byggnadsställningen. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

En arbetsgivare i Älmhult i Småland döms i ett strafföreläggande för en arbetsolycka vid en byggarbetsplats, rapporterar P4 Kronoberg.

Det var i augusti som en byggnadsarbetare snubblade över en murad vägg och föll till en lägre nivå på byggnadsställningen. Byggnadsarbetaren ådrog sig bland annat en handledsfraktur, käkfrakturer och tandskador.

Olyckan hade kunnat förhindras om det funnits ett fallskyddsräcke på rätt höjd, enligt åtalet. Åklagaren menar därmed att arbetsgivaren inte förebyggt olyckor tillräckligt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons