Annons

53 personer i bussolycka på R40 – föraren blev troligtvis sjuk

Strax efter 15 körde en buss av vägen mellan Viaredsmotet och Annelundsmotet på riksväg 40.
53 passagerare fanns på bussen – flera ska vara chockade. Föraren fördes till sjukhus för kontroll, troligen drabbad av sjukdom, enligt polisen.
Olyckan skedde i riktning mot Borås och trafiken från Göteborg är stoppad.
BORÅS • Publicerad 1 december 2017 • Uppdaterad 2 december 2017

Olyckan inträffade mellan Viaredsmotet och Tullamotet. Bussen var på väg till Linköping från Göteborg och skulle bland annat stanna i Borås och Ulricehamn.

Ombord på bussen fanns 53 personer.

Annons

– Vi har inga rapporter om skadade personer. Ersättningsbussar är nu på väg till platsen, säger David Erixon, kommunikationschef på Swebus.

Bussen, som var en långfärdsbuss från Swebus, gled av vägen och körde ner i diket. Den stod kvar upprätt efter olyckan.

Olyckan skedde i riktning mot Ulricehamn och vägen mellan Göteborg och Borås stängdes av i samband med räddningsarbetet.

Foto: Jan Pettersson

Flera passagerare ombord på bussen var chockade efter olyckan, rapporterar polisen. Ingen av passagerarna ska ha fått några skador – men föraren har förts med ambulans till sjukhus, uppger räddningstjänsten. Polisen uppger att han troligtvis blivit sjuk på något sätt.

En ersättningsbuss ska vara på väg till platsen men polisen menar att det kan vara farligt att lasta om så många personer på en motorväg. Det kan därför bli aktuellt med taxi för passagerarna.

Vid 16-tiden var endast ett körfält avstängt i riktning mot Borås och Ulricehamn.

I samband med olyckan blev det stora trafikproblem i området – och klockan 15.48 inträffade en kökrock i närheten.

Vid 17-tiden har trafiken släppts på men fortsatta köer och begränsad framkomlighet är att vänta säger Brita på Trafikverket.

– Bussen ska snart bärgas, och då kommer det att gå trögt igen. Även när ersättningsbussen kommer fram blir det begränsad framkomlighet, säger Brita.

Ersättningsbussen har hämtat upp passagerarna och lämnat platsen, uppger räddningstjänst strax innan sju på fredagskvällen.

Annons

Tidigare vittnade förare om en flera kilometer lång kö även på anslutande riksväg 27.

Foto: Jan Pettersson

Var du med på bussen? Har du sett något eller har du bilder?

Mejla tipsa@bt.se eller ring 033-7000777.

Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Eric ThulinSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons