Annons
Nyheter

Bud på Milanobörsen bekräftas

Ekonomi • Publicerad 11 september 2020
Londonbörsens ägare LSE har fått ett icke bindande bud på Milanobörsen av Euronext och den italienska banken CDP. Arkivbild.
Londonbörsens ägare LSE har fått ett icke bindande bud på Milanobörsen av Euronext och den italienska banken CDP. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Den pan-europeiska börsoperatören Euronext och den statskontrollerade italienska banken Cassa Depositi e Prestiti (CDP) bekräftar att det förs samtal om ett förvärv av Milanobörsens ägare Borsa Italiana.

CDP skriver i ett pressmeddelande att man har beslutat att lägga ett icke-bindande bud på Borsa Italiana tillsammans med Euroonext, som i sin tur i ett separat pressmeddelande bekräftar uppgifterna och utlovar mer detaljer när det finns något att säga.

Borsa Italiana köptes av Londonbörsens ägare LSE 2007, men har sedan en tid varit till salu. För LSE handlar det om att göra sig av med tillgångar för att få klartecken från konkurrensmyndigheter för förvärvet av den finansiella datakoncernen Refinitiv.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons