Annons
Nyheter

Brittisk tillväxt lyfte i november

Ekonomi • Publicerad 14 januari 2022
Efter ett oväntat stort tillväxtlyft i november väntas brittisk ekonomi bromsa in till följd av höga sjuktal och nedstängningar i pandemins spår. Arkivbild
Efter ett oväntat stort tillväxtlyft i november väntas brittisk ekonomi bromsa in till följd av höga sjuktal och nedstängningar i pandemins spår. ArkivbildFoto: Dominic Lipinski AP/TT

Den brittiska ekonomin växte med 0,9 procent i november jämfört med månaden före, enligt den brittiska statistikbyrån ONS. Det var mer än väntat och ett rejält lyft jämfört med månadstillväxten i oktober på 0,2 procent.

Pådrivande är både byggsektorn och industrin.

Annons

Storbritanniens ekonomi har därmed återtagit det stora BNP-raset i pandemin. Ekonomin är nu 0,7 procent större än den var i februari 2020, då den första vågen av covid-19-smitta slog mot världsekonomin med omfattande nedstängningar – inte minst i Storbritannien.

Ekonomer räknar dock med att den brittiska ekonomin kommer att bromsa in igen, både i december och januari, till följd av stora produktionsbortfall till följd av ökade sjuktal i omikronvariantens spår.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons