Annons
Nyheter

Brittisk polis erkänner över 20 våldtäkter

En brittisk polis har erkänt sammanlagt 24 fall av våldtäkter och flera andra sexualbrott, begångna under 17 års tid.
Han anklagas för att ha utnyttjat sin position som polis för att vinna sina offers förtroende.
Storbritannien • Publicerad 16 januari 2023
Kriminalinspektör Iain Moor, mitten, och chefsåklagare Jaswant Narwal vid en presskonferens utanför domstolen Southwark Crown Court under måndagen.
Kriminalinspektör Iain Moor, mitten, och chefsåklagare Jaswant Narwal vid en presskonferens utanför domstolen Southwark Crown Court under måndagen.Foto: Jonathan Brady/AP/TT

Den 48-årige mannen har varit polis sedan 2001. Han var när han greps anställd vid en enhet som skyddar parlamentsledamöter och utländska diplomater, men stängdes av från sin tjänst efter att han greps i oktober 2021.

Mannen erkände på måndagen fyra våldtäkter, olaga frihetsberövande och övergrepp mot en kvinna, brott som begicks 2003. I december i fjol erkände han 43 brott mot elva andra kvinnor, däribland 20 fall av våldtäkter under 16 års tid fram till i september 2020.

Annons

Londonpolisen Metropolitan Police har bett mannens offer om ursäkt sedan det kommit fram att polisen känt till flera anklagelser mot honom om våldtäkt, våld i hemmet och trakasserier.

Borgmästare Sadiq Khan säger att han känner vämjelse och är förfärad över brotten.

– Londonborna kommer med rätta att vara chockade över att den här mannen har kunnat arbeta för "The Met" så länge, och allvarliga frågor om hur han har kunnat utnyttja sin position som polis på detta fruktansvärda sätt måste besvaras, säger han.

Enligt utredningen ska mannen ha träffat en del av offren genom dejtingappar eller i sociala sammanhang, och använt sin ställning som polis för att kvinnorna skulle få förtroende för honom. Han ska sedan ha utsatt dem för attacker, tvång och förnedrande behandling.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons