Annons
Nyheter

Bred nedgång på Wall Street

Börs • Publicerad 6 oktober 2022
Kurserna vände nedåt i New York igen. Arkivbild.
Kurserna vände nedåt i New York igen. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP-TT

De ledande indexen på de amerikanska börserna fortsatte nedåt på torsdagen efter de kraftiga uppgångarna i början av veckan.

Dåligt gick bland annat aktier i finansbolag och företag kopplade till sjuk- och hälsovård. Bankjätten Citigroup backade till exempel 1,8 procent och läkemedelsbolaget Johnson & Johnson gick ned 1,9 procent.

Annons

Nedgången var bred – bara ett av Wall Streets elva branschindex steg. Det var aktierna i energibolagen som klättrade sedan priset på råolja gått upp.

Räntan på statsobligationer steg, vilket satte ytterligare press på aktiekurserna. Räntan på tioåriga statspapper, som styr räntan på bland annat bostadslån, ökade till 3,82 procent.

Det breda S&P 500-indexet backade 1,0 procent, Dow Jones industriindex backade 1,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex gick ned 0,7 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons