Annons
Nyheter

Brand utanför Skellefteå – VMA utfärdat

Bränder • Publicerad 13 maj 2023
En brand har brutit ut i ett industriområde utanför Skellefteå. Arkivbild.
En brand har brutit ut i ett industriområde utanför Skellefteå. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En brand har brutit ut på en avfallsanläggning i Skelleftehamn. Ett viktigt meddelande till allmänheten – VMA – har utfärdats eftersom rök kan driva in mot ett område med bostadshus.

Räddningstjänsten uppmanar boende att stänga dörrar, fönster och ventilation.

Annons

Enligt uppgifter till SOS Alarm brinner det i en materialhög med elektronik, och under eftermiddagen har det funnits risk för spridning till närliggande högar.

– Räddningstjänsten är på plats med tio fordon och har begärt ytterligare två, sade Ola Nilsson vid SOS Alarms tjänst för händelseinformation, vid 18.30.

Ingen person uppges ha kommit till skada i branden. Högen som brinner är enligt SOS Alarm cirka 20 gånger 20 meter stor.

Godstrafik har sedan i eftermiddags stoppats längs ett närliggande järnvägsspår. Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen till 23-tiden.

Larmet inkom klockan 15.15 på lördagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons