Annons
Nyheter

Brand orsakar tågförseningar i Stockholm

En brand vid Stockholm Södra orsakar stopp i tågtrafiken. Reparationer pågår och tågen leds om.
Pendeltågstrafiken drabbades dessutom av ett signalfel under fredagseftermiddagen, något som försenar trafiken ytterligare.
Trafik • Publicerad 1 maj 2020
Ett signalfel vid Älvsjö under fredagseftermiddagen bidrog till ytterligare förseningar tågtrafiken i Stockholmstrakten. Arkivbild.
Ett signalfel vid Älvsjö under fredagseftermiddagen bidrog till ytterligare förseningar tågtrafiken i Stockholmstrakten. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Under fredagsmorgonen bröt en brand ut vid spårområdet norr om Stockholm Södra. Orsaken till branden är oklar, men den medförde ett omfattande strömavbrott.

Följden blev att inga tåg kan köras genom centrala Stockholm. Även Arlanda Express berörs, liksom trafiken mellan Stockholm och Uppsala. Framför allt tågen som anländer till Stockholm söderifrån drabbas och leds om.

Annons

– Jag har ingen siffra på hur många tåg som berörs, men det är ju betydligt färre än en vanlig dag eftersom det är röd dag och en del tågbolag dessutom redan har reducerad trafik på grund av coronaläget, säger Sara Lindström, presskommunikatör vid Trafikverket, på fredagseftermiddagen.

Tågen kommer att ledas om fram till lördagsmorgonen klockan 6, då man hoppas att elproblemen ska vara lösta.

Även pendeltågstrafiken i Stockholmsområdet berörs och drabbades dessutom av ett signalfel vid Älvsjö vid 14-tiden, ett problem som inte är kopplat till branden och morgonens strömavbrott.

– Men eftersom det är fortfarande spänningslöst för fjärrtågen, och de tåg som ska passera Centralen leds om och passerar via tunnlarna, blir det förseningar när både pendel- och fjärrtågen går på samma spår, säger Henrik Palmér, presstalesperson på SL.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons