Annons
Nyheter

Bråk på biskopskansli

Biskop Sven Thidevall i Växjö stift är sjukskriven efter ett hetsigt gräl som övergick i handgemäng på biskopens kontor i onsdags.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2010
Biskop Sven Thidevall.
Biskop Sven Thidevall.Foto: Sofia Mrtensson / SCANPIX

En medarbetare har anmält honom för hot och biskopen har i sin tur anmält att han utsatts för fysiskt våld på arbetsplatsen.

– Jag känner mig fortfarande omtumlad och har inte riktigt fattat vad som egentligen hände. Det har tagit mig hårt, medarbetaren mår säkert lika dåligt, säger Sven Thidevall till Smålandspostens nättidning.

Annons

Thidevall diskuterade med en arbetskamrat som plötsligt ska ha tappat humöret och knuffat honom.

Medarbetaren har anmält biskopen till stiftskansliet för hot på arbetsplatsen. Både företagshälsovården och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har kopplats in på ärendet.

En extern konsult arbetar sedan tidigare med en arbetsmiljöutredning därför att det funnits problem på stiftskansliet.

Stiftsstyrelsen försöker också reda ut de interna problemen.

– Det är beklagligt det som har inträffat. Detta är ett trossamfund och det är klart att det finns olika åsikter om hur verksamheten ska skötas, säger förste vice ordföranden i stiftsstyrelsen Jan-Erik Forsberg, till tidningen Östran.

TT

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons