Annons
Nyheter

Runt nollan på börsen

Stockholmsbörsens OMXS-index krängde fram och tillbaka kring nollstrecket i onsdagens handel och stängde oförändrad.
Börs • Publicerad 17 november 2021
Det var små rörelser på Stockholmsbörsen under onsdagen. ArkivbildFoto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Klädkedjan H&M var sänke på Stockholmsbörsens OMXS30-index med ett kursfall på 2,6 procent. Bilsäkerhetskoncernen Autoliv och SEB tyngde också, ned 2,3 respektive 2,1 procent.

I andra riktningen drog bland annat verkstadsbolagen. Sandvik gick upp 3,1 procent, efter en positiv analys från mäklarhuset Exane, och ABB steg 1,2 procent. Även telekombolaget Ericssons aktie steg, upp 1,9 procent.

Annons

Den rapporterande värmepumpstillverkaren Nibes aktie steg med 0,3 procent efter en delårsrapport där bolaget varnar för fortsatta utmaningar till följd av globala leveransstörningar, komponentbrist och höjda råvarupriser. Samtidigt hoppas bolaget på ökad efterfrågan i takt med stora satsningar på nya halvledarfabriker runt om i världen.

Spelutvecklaren Embracer redovisade en något lägre tillväxt än väntat och skjuter upp lanseringen av två stora spel till nästa år. Aktien rasade 9,6 procent.

Nätkasinojätten Evolution föll samtidigt med drygt 5 procent sedan nyhetsbyrån Bloomberg rapporterat om att bolaget anklagats för att ha verksamhet i länder som Iran – i strid med amerikanska sanktioner.

På de ledande Europabörserna var det blandat. Parisbörsens CAC-index backade 0,1 procent, Frankfurtbörsens DAX-index slutade oförändrad och Londonbörsens FTSE-index backade 0,5 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons