Annons
Nyheter

Boråsare ska slå världsrekord – i quiz

Världsrekord i quiz. Det ska gruppen Quizadillas försöka slå i Partille arena i kväll. Och en av medlemmarna i gruppen, boråsaren Linnea Burén, är hoppfull inför världsrekordförsöket.
Publicerad 6 oktober 2017

Sedan 2011 har frågesportsgruppen Quizadillas roat på nattklubbar, firmafester och andra tillställningar i flera olika städer i Sverige. Med utgångspunkt i Göteborg har de arbetat in ett unikt koncept som nu kan nå nästa nivå.

– Det var Partille arena som hörde av sig till oss och frågade om vi var intresserade. Självklart var vi det och om vi lyckas fylla arenan med 5000 personer så slår vi världsrekord i quiz. Det är jättespännande, säger Linnea Burén.

Linnea Burén repeterar en av scenerna till quizkvällen tillsammans med  Malin Müller, Helena Tegnér och Magnus Lindberg.
Linnea Burén repeterar en av scenerna till quizkvällen tillsammans med Malin Müller, Helena Tegnér och Magnus Lindberg.Foto: Yousef Boussir
Annons

Boråsaren är en av fem skådespelare i Quizadillas. I gruppen finns även två konferencierer som håller i trådarna under frågesportskvällarna. Gruppens koncept beskrivs som en levande filmfrågesport där skådespelarna spelar upp tolkningar från olika filmscener.

– Jag tror att det finns något för alla. Om man tycker om ren frågesport så kan man fokusera på det, om man tycker om allsång så kan man bli underhållen av det också. Men framför allt tror jag att vår lekfullhet är det som gör vårt koncept till en framgångssaga, säger Linnea Burén.

Linnea Burén, Helena Tegnér, Magnus Lindberg, Tobias Söderman, Mathias Kedfors och Malin Müller utgör frågesportsgruppen Quizadillas.
Linnea Burén, Helena Tegnér, Magnus Lindberg, Tobias Söderman, Mathias Kedfors och Malin Müller utgör frågesportsgruppen Quizadillas.Foto: Yousef Boussir

Är ni ensamma i Sverige med den här typen av frågesport?

– Vi tror att vi är ensamma i världen faktiskt, haha. Det var någon grupp i Stockholm som gjorde något gig, men de finns nog inte längre. Så det blir ett unikt tillfälle att vara med när vi tar världsrekord i quiz, säger Linnea Burén.

Yousef BoussirSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons