Nyheter

Bombdåd dödade 110 i Pakistan

Ett antal explosioner i västra Pakistan har krävt över 110 dödsoffer.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2013
Foto: Arshad Butt

Mer än hälften dödades när självmordsbombare, bara minuter från varandra, attackerade en fullproppad biljardhall.

Det var inne i den trånga klubben, där boende i Quetta i sydvästra Pakistan samlats för att spela biljard, som den första självmordsbombaren detonerade sin kraftiga sprängladdning. Polis, räddningsarbetare och medier skyndade till platsen och det var då, cirka tio minuter senare, som den andra bomben exploderade.

Minst 81 människor dödades i dåden och 121 skadades, uppgav polisen senare.

– Båda var självmordsattacker, det är nu bekräftat, säger polisen Mir Zubair Mehmood, som tillägger att sex poliser, en kameraman och flera hjälparbetare finns bland de dödade.

Ingen tog omedelbart på sig skulden för attackerna, men i området bor främst shiamuslimer.

Självmordsattackerna kom bara några timmar efter en separat explosion vid en livlig marknad i samma stad, som dödade elva människor. Quetta är huvudort i den oroliga Baluchistan-provinsen.

Längre norrut exploderade en sprängladdning under ett religiöst möte i Swat-dalen. 22 människor dödades och 80 skadades, enligt myndigheterna som beskriver det som ett avsiktligt dåd.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.