Annons
Nyheter

Bolts värdering dubblades på fem månader

Ekonomi • Publicerad 11 januari 2022
Bolt grundades 2013 och är i dag värderat till motsvarande cirka 75 miljarder kronor efter den senaste investeringsrundan. Arkivbild.
Bolt grundades 2013 och är i dag värderat till motsvarande cirka 75 miljarder kronor efter den senaste investeringsrundan. Arkivbild.Foto: Ali Zare/NTB/TT

Företaget Bolt, som har allt från taxitjänster till elsparkcyklar och matleveranser, har nyligen värderats till 8,4 miljarder dollar, motsvarande cirka 75 miljarder kronor, rapporterar CNBC. Det är dubbelt så mycket som värderingen för fem månader sedan.

Bolt meddelade under tisdagen att de fått in 711 miljoner dollar, cirka 6,5 miljarder kronor, i den senaste investeringsrundan som leddes av Sequoia Capital and Fidelity.

Annons

En bidragande faktor till att investerare är villiga att satsa mer på företaget, säger vd Markus Villig till CNBC, är att de ser värdet av en "super-app" som samlar flera olika tjänster på en plattform.

Enligt företaget har de 100 miljoner kunder i 45 länder.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons