Annons
Nyheter

Bolagsverket söker svar från Lexbase

Vill Jonas Häger begära utträde ur Lexbase eller har någon förfalskat hans namnunderskrift? Bolagsverket söker nu svar på den frågan kring det kontroversiella bolaget och dess huvudägare.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2014
På en karta över Borås prickar Lexbase in var brottsdömda bor.
På en karta över Borås prickar Lexbase in var brottsdömda bor.Foto: Skärmdump lexbase.se

Turerna kring Lexbase fortsätter att ta nya vändningar. Bolagsverket försöker nu komma i kontakt med huvudrepresentanterna för företaget, advokaten Pontus Ljunggren och Jonas Häger. Detta av anledning att Bolagsverket förra veckan först fick ta emot en anmälan om att Häger ville kliva ur Lexbase, därefter fick en dementi från Häger själv.

Den kom i ett mejl som TT tagit del av: "Jag har inte begärt något utträde. Någon har uppenbarligen förfalskat min namnteckning. . . Eftersom jag lever under hot svara gärna bara via mail", skriver Jonas Häger.

Annons

– Vi har meddelat till Jonas Häger att han måste göra något mer för att vi ska stoppa registreringen, säger Bo Lagerkvist, jurist vid Bolagsverket.

Som kontaktperson på ansökan om utträde står Pontus Ljunggren. Till TT säger dock Ljunggren att han inte varit inblandad.

Bolagsverket vill nu ha svar från Häger före den 24 februari. Inkommer inget svar finns risk för likvidation av företaget vars affärsidé var att göra domar sökbara och möjliga att ladda hem via en hemsida.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons