Annons
Nyheter

Boende bestörta efter dödsskjutningen

Nyheten om att rapparen Einár skjutits ihjäl har väckt både sorg och rädsla hos de boende i Hammarby sjöstad.
Brott • Publicerad 22 oktober 2021
Sjöstadsborna är chockade efter händelsen. Från vänster: Matteo Borg, Ritchie Fors och Lane Lalonde.
Sjöstadsborna är chockade efter händelsen. Från vänster: Matteo Borg, Ritchie Fors och Lane Lalonde.Foto: Henrik Montgomery/TT
Henrik Östling med sonen Sander, 10 år, som brukar lyssna på Einár.
Henrik Östling med sonen Sander, 10 år, som brukar lyssna på Einár.Foto: Beata Wallsten / TT

Skotten hördes i hela kvarteret i Hammarby sjöstad i södra Stockholm sent på torsdagskvällen.

– Då var jag ute med hunden och hörde skotten, säger 15-årige Lane Lalonde till TT.

Annons

Relativt snart rapporterade flera medier att offret var en artist – rapparen Einár.

Samma ålder

17-åringarna Ritchie Fors och Matteo Borg var ute vid 23-tiden på torsdagen och såg när polisbilarna åkte mot brottsplatsen.

– När jag senare läste att det var en "artist" som hade blivit skjuten så visste jag att det handlade om honom. Vi har sett honom här i området förut, säger Ritchie Fors.

Matteo Borg konstaterar att offret är i ungefär samma ålder som han själv.

– Jag är inte så förvånad, våldet vi har sett i Sverige går ned i åldrarna. Men ingen ska behöva dö så tidigt, säger han.

På fredagsmorgonen är de tre tonåringarna på väg till skolan. De tror att klasskamraterna kommer att vara chockade över vad som har hänt.

Killarna har lyssnat mycket på Einár när de var yngre. Och när Ritchie Fors var ute med hunden på fredagsmorgonen hade han Einár i lurarna.

– Han finns på min spellista.

"Dålig utveckling"

Henrik Östling bor endast ett hundratal meter från brottsplatsen.

– Vi har bott här i området i 20 år och från början var det lugnt och fint. De senaste 5-7 åren har det varit en dålig utveckling, med poliser, knarkförsäljning och vapenbeslag, säger han.

Annons

Även sjöstadsbon Linda, som inte vill uppge sitt efternamn, var hemma med dottern på torsdagskvällen och hörde flera skott vid 23-tiden.

– Sedan kollade vi i fönstren och då var det massa polisbilar. Det är ett fint område, det har aldrig hänt någonting här. Därför är vi rädda nu, säger Linda.

Maria Kuteeva bor också hon i området. På torsdagskvällen hör hon något som låter som pistolskott när hon ska gå och lägga sig.

På morgonen vaknade hon upp till nyheten om den dödliga skjutningen.

– Man läser om att det händer sådana här saker i Stockholm, men inte här.

– Jag har en son som är 17 och en som är 23, så som mamma känner man sig chockad. Jag kan relatera till familjen, säger Maria Kuteeva.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons