Annons
Nyheter

BMW flyttar Mini-produktion till Kina

Den tyska fordonskoncernen BMW kommer lägga ned tillverkningen av elektriska modeller av bilmärket Mini i Storbritannien. Verksamheten ska flyttas till Kina, rapporterar tidningen The Times.
Ekonomi • Publicerad 15 oktober 2022
BMW flyttar produktionen av elmodeller av Mini flyttas från en fabrik utanför Oxford till delägda anläggningar i Kina. Arkivbild
BMW flyttar produktionen av elmodeller av Mini flyttas från en fabrik utanför Oxford till delägda anläggningar i Kina. ArkivbildFoto: Damian Dovarganes AP/TT

Den berörda produktionen ligger inför flytten på cirka 40 000 exemplar per år på Mini-fabriken utanför Oxford, Storbritannien.

Enligt Stefanie Wurst, vd för Mini, präglas fabriken utanför Oxford av ineffektivitet sedan det börjat tillverkas elbilar parallellt med fossildrivna bilar och för att hantera elbilsproduktionen där krävs renoveringar och investeringar.

Annons

Hon anger dock inget datum för när det kan bli aktuellt att flytta tillbaka produktionen till Oxford.

Produktionen av fossildrivna Mini-modeller kommer att fortsätta i Storbritannien, medan elbilarna ska tillverkas på anläggningar i Kina som BMW äger tillsammans med kinesiska Great Wall Motor och på en fabrik i Leipzig, Tyskland.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons