Annons
Nyheter

Blairs nya titel: Sir Tony

Storbritannien • Publicerad 1 januari 2022
Den tidigare premiärministern Tony Blair har adlats av Storbritanniens drottning Elizabeth. Arkivbild.
Den tidigare premiärministern Tony Blair har adlats av Storbritanniens drottning Elizabeth. Arkivbild.Foto: Petros Karadjias/AP/TT

I anslutning till årsskiftet har Storbritanniens drottning Elizabeth traditionsenligt presenterat sin lista över personer som ska hedras med adelstitlar, rapporterar BBC.

Kungadömets högsta och mest exklusiva orden, Strumpebandsorden som instiftades av kung Edvard III år 1348, fylls på med tre nya namn.

Annons

Camilla, hertiginna av Cornwall och hustru till tronföljaren prins Charles, tar plats i orden. Något som enligt BBC ska ses som ett erkännande av hennes status i kungafamiljen.

Baronessan Valerie Amos, tidigare minister och undersekreterare i FN, blir den första svarta ledamoten under ordens mer än 700 år långa historia.

Dessutom adlas Tony Blair, Storbritanniens premiärminister från 1997 till 2007.

"Det är en oerhörd ära", kommenterar den nyblivna riddaren på Twitter.

Blair heter egentligen Anthony i förnamn men planerar enligt BBC att kort och gott kalla sig "Sir Tony".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons