Annons
Nyheter

Björn dök upp på ö i Stockholms skärgård

Polisen har fått in samtal om en björn som just nu kan befinna sig på någon av öarna i Stockholms skärgård.
Djur • Publicerad 1 juli 2023
Polisen har fått in larm om en björn i Stockholms skärgård. Björnen på bilden har inget med den efterlysta björnen att göra. Arkivbild.
Polisen har fått in larm om en björn i Stockholms skärgård. Björnen på bilden har inget med den efterlysta björnen att göra. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Det var vid 08-tiden på fredagsmorgonen som polisen fick in larm om en björn på ön Ekholmen utanför Ljusterö i Värmdö kommun i Stockholms skärgård.

Den oväntade gästen ska ha simmat mot land och fångats på film av en grupp turister från Lettland, som sedan snabbt flydde undan, rapporterar Aftonbladet.

Annons

Polisen har i nuläget ingen uppgift om var den kan befinna sig, uppger Helena Boström Thomas, polisens presstalesperson, för TT.

– Just nu söker vi inte aktivt efter den, men tar in observationer från allmänheten, säger hon, och uppmanar den som ser björnen att tipsa polisen.

Polisen ska hantera rovdjur som kommer till områden där de kan utgöra en fara för allmänheten.

Vad man kommer att göra med björnen om man hittar den kan Helena Boström Thomas inte säga, det beror på omständigheterna och i vilket tillstånd björnen befinner sig. Det är inte alls säkert att den i så fall avlivas.

– Påträffas björnen tar vi ett samtal med länsstyrelsens viltvårdare och gör sedan i samråd med dem en bedömning om vad vi ska göra.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons