Annons
Nyheter

Billigare turista i Europa i höst

Den som vill resa och shoppa i Europa har ett drömläge just nu.
Nyheter • Publicerad 5 september 2010
Foto: MICHEL EULER

Euron är billig och många svenskar passar på att fyndresa till tidigare dyra länder som Spanien och Italien.

– Vi märker en ökning på weekendresor till alla de klassiska storstäderna – Barcelona, Paris, Rom, Milano. Många väljer bättre boende än tidigare och köper biljetter till teater, musikaler och fotbollsmatcher. Man får mer för pengarna nu, säger Martin Durnik, marknadschef på resebyråkedjan Ticket.

Annons

Euron har fallit i värde gentemot den svenska kronan under våren och sommaren.

Och enligt prognoserna kommer det vara fortsatt läge att resa till euroländerna i höst.

Italien och Spanien är de länder som framför allt lockar fler svenska turister, enligt Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours.

– De brukar vara dyra att resa till men har blivit prisvärda nu. Det beror delvis på den starka kronan men också på att priserna har frysts i lågkonjunkturen, säger han.

Det ökande intresset för Spanien som resmål märks även på Spanska Turistbyrån i Stockholm.

– Barcelona och Mallorca har blivit ännu mer populära. Förra året var ett dåligt år men nu verkar förtroendet för ekonomin ha kommit tillbaka och folk spenderar mer på resor, säger Carlos Sarmiento, pressansvarig på turistbyrån.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons