Annons
Nyheter

Bilder vecka 45

Nyheter • Publicerad 2 november 2009
bild 1/19
Afghaner firade Hamid Karzais valseger på tisdagen. Karzai vädjade under dagen till talibanerna om försonin men rebellerna avfärdade honom som en marionett styrd av väst.
Den bosnienserbiske förre presidenten Radovan Karadzic infann sig på tisdagen i den rättssal i Haag där hans fall behandlas. Han har tidigare vägrat att närvara.
Ett av de utan konkurrens mest omfattande pedofilfallen i Norge fick på måndagen sitt rättsliga efterspel. Rättegången mot den man som tros vara den så kallade Lommemannen, Fickmannen, påbörjades. Den 57-årige mannen misstänks för sexuella övergrepp, som våldtäkt och försök till otillbörligt närmande till minderårig, i 68 fall, varav ett i Sverige. Åtalet omfattar sammanlagt 74 punkter, och rättegången väntas pågå ända till slutet av mars nästa år.
Köande pensionärer i Rawalpindi blev de senaste offren för terrorn i Pakistan, sedan en självmordsbombare på motorcykel sprängt sig utanför en bank. Minst ett trettiotal människor uppges vara döda.
Tusentals AIK-supportrar hade samlats på Kungsgatan.
Peter Forsberg tränade inför Karjala Cup på Kinnarps Arena i Jönköping.
Ukraina har drabbats av ett av Europas värsta utbrott av svininfluensa. Skolor stängs, parlamentsledamöter har mask och fotbollsläktare gapar tomma.
Miljöminister Andreas Carlgren presenterade torsdagen Regeringens godkännande av Nord Streams planerade rördragning på Östersjöns botten.
Segerskytten Daniel Tjernström, Ivan Obolo och AIK:s guldlag anlände sent på söndagskvällen till en krog i centrala Stockholm för segerfest och mottogs av tusentals supportrar som hade samlats på Kungsgatan. Laget tog emot hyllningarna från bron över Kungsgatan.
Darin med låten Out of my life, blir den första så kallade jokern i Melodifestivalen 2010.
Minst två personer dog när sand och stenblock rasade ned på en strand på Kanarieöarna på söndagen. Omkring 150 räddningsarbetare letade efter fler personer som befarades ha hamnat under rasmassorna, som ställvis var uppemot fem meter höga. De omkomna är två kvinnor, 34 respektive 55 år gamla från Spanien respektive Storbrittanien.
En kinesisk arbetare slänger kokta ägg som har använts för att odla fram vaccin mot svininfluensan i en container.
Stängda skolor och maskförsedda parlamentsledamöter och fotbollsfans varslar om att Ukraina drabbats av ett av Europas hittills värsta utbrott av svininfluensa. Sjukdomssiffrorna är dramatiska ? men samtidigt inte helt okontroversiella. 71 personer har dött, 19 198 lider av influensa och 236 327 av luftvägsinfektioner, förklarade premiärminister Tymosjenko i parlamentet på tisdagen. Men bara ett fåtal av de döda har än så länge konstaterats lida av svininfluensan, A/H1N1.
Vaccinationscentralen på Universitetssjukhuset UMAS i Malmö stänger då svininfluensavaccinet tagit slut. Bilden Undersköteskan Anne-Marie Sköld har inget besked att ge till undrande besökande annat än att de skall vända sig till sina resp vårdcentraler.
Bert Karlsson säljer delar av sin konst på auktion i december. Till sin hjälp har han auktionsförrättare Knut Knutsson.
Boström grillad i israelisk debatt. Den svenske journalisten Donald Boström blev hårt grillad när han i går deltog i en debatt i Israel. Han försvarade sin artikel i Aftonbladet, som innehöll påståenden om israelisk handel med palestiniers organ. (TT-AFP)
Reinfeldt och Obama pratade klimat. Statsminister Fredrik Reinfeldt träffade på måndagen president Barack Obama i Vita huset. Mötet handlade nästan uteslutande om klimatfrågorna och Afghanistan.
HÅRLÖS BJÖRN. Björnhonan Dolores och hennes björnkompisar på Leipzig Zoo tappar sitt hår. Och det kommer rapporter från flera djurparker runt om i världen med liknande problem. Det är oklart om det handlar om en sjukdom eller en genetisk effekt. Nu har forskare upprättat en internationell arbetsgrupp som ska försöka få klarhet i håravfallet.
En kvinna har påträffats död i samband med en explosion på Stjärnsundsgatan i Bandhagen i Stockholm.
Afghaner firade Hamid Karzais valseger på tisdagen. Karzai vädjade under dagen till talibanerna om försonin men rebellerna avfärdade honom som en marionett styrd av väst.
Den bosnienserbiske förre presidenten Radovan Karadzic infann sig på tisdagen i den rättssal i Haag där hans fall behandlas. Han har tidigare vägrat att närvara.
Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons