Annons
Nyheter

Stor bilbrand spreds till radhuslänga

Mellan 15 och 20 bilar skadades i en brand i stadsdelen Majorna i Göteborg under natten. Elden spred sig till fasaden på en radhuslänga med lägenheter, som fick utrymmas.
Brand • Publicerad 3 september 2020
Fler än 15 bilar skadades eller blev helt förstörda i en brand i Majorna i Göteborg under natten till torsdagen. Branden spred sig till fasaden på en radhuslänga, men ingen person skadades.
Fler än 15 bilar skadades eller blev helt förstörda i en brand i Majorna i Göteborg under natten till torsdagen. Branden spred sig till fasaden på en radhuslänga, men ingen person skadades.Foto: Adam Ihse/TT

Polisen utgår från att branden var anlagd.

– Vittnen har sett att det börjat brinna samtidigt i två bilar med avstånd emellan. Men de har inte iakttagit några personer, så vitt jag fått fram, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisregion Väst.

Annons

Branden upptäcktes vid ett-tiden på natten. Räddningstjänsten ryckte ut med en stor styrka.

Elden spred sig från bilarna till träfasaden på en radhuslängas baksida, utan fönster. Det brann i träet och lite i taket, inte i själva betongväggen.

– Skadorna på radhuset blev ganska begränsade till slut, säger Lars Magnusson, insatschef på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Uppåt tio bostäder fick utrymmas under natten. Alla som berördes kunde övernatta på ett hotell strax intill. På morgonen var branden släckt. Alla boende, utom en, bedömdes kunna återvända till sina lägenheter.

Polisen utreder händelsen som mordbrand. 15–20 bilar blev antingen skadade eller helt utbrända.

– Vi har hittat en övervakningskamera i området och får se om den kan ge något av värde, säger Christer Fuxborg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons