Annons
Nyheter

Bil förstördes på verkstaden

Samhälle • Publicerad 3 januari 2023
Passagerarsätet i bilen förstördes av ihärdigt svetsande. Arkivbild.
Passagerarsätet i bilen förstördes av ihärdigt svetsande. Arkivbild.Foto: Kendall Warner/AP/TT

En kvinna som lämnade in sin bil på verkstaden i Skurups kommun för en rostskada fick en chock när hon hämtade upp den.

Under veckan på verkstaden hade passagerarsätet brunnit och det fanns flera nya skador på bilen, skriver Ystads Allehanda.

Annons

Den rostiga balken var visserligen fixad men passagerarsätet och innerklädseln samt tröskel på samma sida hade brunnit, skador som enligt mekanikern uppkommit under svetsarbetet.

Mekanikern lovade att fixa skadorna men trots flera påminnelser skedde ingen reparation och det ersättningssäte mekanikern erbjöd ansåg kvinnan var i för dåligt skick så hon begärde därför att ersättas med 7 500 kronor.

Nu har Allmänna reklamationsnämnden (ARN) gett kvinnan rätt att häva köpet på den ursprungliga reparationen på 3 500 kronor men avslår hennes krav på 7 500 kronor eftersom hon i anmälan inte uppgett vad det skulle kosta att åtgärda skadorna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons