Annons
Nyheter

Biden fördömer våldsvåg i 4 juli-tal

USA • Publicerad 4 juli 2023
USA:s president Joe Biden adresserade vapenvåldet i ett tal på självständighetsdagen.
USA:s president Joe Biden adresserade vapenvåldet i ett tal på självständighetsdagen.Foto: Evan Vucci/AP

I ett tal på den amerikanska nationaldagen fördömer president Joe Biden den "våg" av skjutningar som drabbat landet de senaste dygnen och efterlyste strängare åtgärder för vapenkontroll.

– Under de senaste dagarna har vår nation återigen fått utstå en våg av tragiska och meningslösa skottlossningar i samhällen över hela Amerika, sade Biden.

Annons

Fem personer dödades i en skottlossning i staden Philadelphia i måndags kväll och två barn skadades. En annan skottlossning i Fort Worth, Texas, krävde under natten tre liv och lämnade åtta skadade.

Även under nationaldagens eftermiddag har flera skottlossningar ägt rum. Fem skadades i Lansing, Michigan, och fyra skadades i Charlotte, North Carolina, enligt Gun Violence Archive (GVA).

– När vår nation firar självständighetsdagen ber vi för dagen då våra samhällen kommer att vara fria från vapenvåld, sade presidenten vidare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons