Annons
Nyheter

Biden besökte Louisiana efter stormen Ida

Desperata människor i nordöstra USA togs på sängen av orkanen Idas enorma vattenmängder.
President Joe Biden besökte Louisiana i södra USA – som först drabbades – under fredagen för att informera sig om arbetet efter stormens framfart.
USA • Publicerad 3 september 2021
President Joe Biden lyssnade till Louisianas guvernör John Bel Edwards under en genomgång av arbetet med att hantera skadorna som orsakats av stormen Ida.
President Joe Biden lyssnade till Louisianas guvernör John Bel Edwards under en genomgång av arbetet med att hantera skadorna som orsakats av stormen Ida.Foto: Evan Vucci

Bilderna är som hämtade ur en skräckfilm: Lägenheter och tunnelbanestationer som blivit helt vattenfyllda. Gator som förvandlats till gyttjebanor. Chockade invånare som letar igenom vattenskadade leksaker och bråte.

Att ovädret Ida, som tidigare i veckan dundrade in över Louisiana som en orkan, skulle ha så mycket kraft när det nådde New York och andra städer i nordöstra USA var det få som trodde. Minst 46 människor har hittills rapporterats omkomna i nordöstra USA, och flera människor saknas fortfarande.

Annons

Förödelsen är också enorm i Louisiana i södra USA, där Ida drog in in tidigare i veckan. Minst nio människor har dödats där, en miljon abonnenter förlorade ström och 600 000 blev utan dricksvatten.

USA:s president Joe Biden besökte delstaten under fredagen för att bland att träffa guvernör John Bel Edwards och informera sig om räddningsinsatserna i det hårt drabbade La Place, som ligger väster om New Orleans.

– Den här stormen har varit otrolig, inte bara här utan på hela östkusten, sade Biden under ett möte med myndighetsrepresentanter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons