Annons
Nyheter

C säger nej till Stefan Löfven

Centerpartiet kommer att rösta nej till S-ledaren Stefan Löfven i den kommande statsministeromröstningen.
– Tyvärr måste jag konstatera att resultaten inte håller för ett samarbete, säger C-ledaren Annie Lööf.
Politik • Publicerad 10 december 2018
Stefan Löfven avrapporterar processen i regeringsförhandlingarna i dag. Arkivbild.
Stefan Löfven avrapporterar processen i regeringsförhandlingarna i dag. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

– Vi valde att ge Socialdemokraterna en sista chans. Under de sista fem dygnen har vi arbetat dag och natt för att ett sådant samarbete ska komma till stånd, säger Lööf på en pressträff.

Lööf räknar upp de olika reformkrav C ställt på S, bland annat en grön skatteväxling och reformer av bostadsmarknaden och arbetsrätten.

Annons

– Vi har nått framsteg i en del sakpolitiska frågor, men det kvarstår alltför stora skillnader för att C ska medverka till att släppa fram Stefan Löfven som statsminister, säger hon.

Enligt Lööf är Socialdemokraternas löften "vaga och oprecisa". S har enligt henne, velat begrava många Centerkrav i utredningar eller skjuta frågorna på framtiden.

Hon hävdar att S inte alls velat gå C till mötes när det gäller arbetsrätt och inträdesjobb.

Lööf beklagar att S inte har tagit möjligheten till ett brett blocköverskridande samarbete.

I dag ska också S-ledaren Stefan Löfven rapportera hur hans regeringsförhandlingar går till talmannen Andreas Norlén. Därefter väntas talmannen kommentera nästa steg i regeringsbildningen – statsministeromröstningen om Löfven. (TT)

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons