Annons
Nyheter

Berlusconi vägrar psykiatrisk undersökning

Italien • Publicerad 16 september 2021
Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi vill inte låta en psykolog utvärdera hans psykiska hälsa inför en rättegång. Arkivbild.
Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi vill inte låta en psykolog utvärdera hans psykiska hälsa inför en rättegång. Arkivbild.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Förre italienske premiärministern Silvio Berlusconi vägrar genomgå en psykiatrisk undersökning som ett led i rättegången kring hans ökända bunga bunga-fester.

Rättegången har skjutits upp flera gånger på grund av Berlusconis hälsoproblem. Den 84-årige före detta ledaren låg elva dagar på sjukhus med svår covid-19 i fjol och har även tidigare fått sjukhusvård för olika åkommor.

Annons

Domstolen har kallat in tre experter, bland dem en psykolog, för att bedöma om Berlusconi är vid sina sinnens fulla bruk. Berlusconi vill dock att rättegången ska fortgå utan hans medverkan och skriver i ett yttrande till domstolen att en psykiatrisk undersökning vore "kränkande" mot hans heder och att det visar på fördomar mot honom.

84-årige Berlusconi har under årens lopp stått inför rätta flera gånger, och dömdes för några år sedan till fyra års fängelse för skattebrott. Han utreds för närvarande för att ha betalat vittnen för att hålla tyst om bunga-bunga-festerna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons