Annons
Nyheter

Berlusconi åter inlagd på sjukhus

Italien • Publicerad 9 juni 2023
Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi. Arkivbild.
Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi. Arkivbild.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi är åter inlagd på ett sjukhus i Milano, meddelar mediemogulens läkare i ett uttalande.

Enligt läkarna rör det sig om rutintester kopplade till den kroniska leukemi som Berlusconi tidigare diagnostiserats med.

Annons

Läkarna förklarade på fredagen att testerna som genomfördes på San Raffaele-sjukhuset, var "en del av normal praxis inom medicin".

Den 86-årige Berlusconi – som har varit Italiens premiärminister i tre omgångar – var tidigare i år inlagd under 45 dygn för behandling av en lunginfektion och för den kroniska leukemin, innan han skrevs ut för tre veckor sedan.

Nu väntas han få tillbringa åtminstone en natt till på San Raffaele-sjukhuset, enligt den italienska nyhetsbyrån LaPresse, som hänvisar till anonyma källor.

Berlusconis parti Forza Italia är en del av premiärminister Giorgia Melonis högerregering, men för närvarande har Berlusconi inte någon ministerpost. Men han har en plats i den italienska senaten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons